Lounas

Lounas

lauantai 8. tammikuuta 2011

Molekyyliseikkailu kivien päällä

Pieni, turistien kansoittama saari Thaimaan itä-rannikolla ei ehkä tuo ensimmäisenä mieleen tajunnan räjäyttävää ruokaseikkailua kokeellisen molekyyligastronomian parissa. Toisin kuitenkin tuli todistettua nautittuamme illallista Samuin saaren Six senses -hotellin arvostetussa Dining on the Rocks -ravintolassa. Ostimme sian puoliksi säkissä, sillä ravintolan leikkisä tyyli ei ollut tiedossamme etukäteen - luotimme suosituksiin ja toivoimme kaunista näköalaa meren rannalla. Saimme toki tämänkin istuessamme kallioiden päällä avaralla terassilla kuunnellen meren pauhua samalla kun eteemme kiikutettiin mitä herkullisempia ruokalajeja.

Otimme mieheni kanssa ravintolan signature-menun "Experience", joka tarkoitti sitä, että eteemme tuotiin reilu kymmenen erilaista ja innostavaa ruokakokemusta. Kokemusta siksi, että ruokalajit olivat yhdistelmä tuttuja makuja uudessa muodossa (mikä on molekyyligastronomialle toki ominaista) ja samalla aina herkullinen eri makujen paletti upeana yhdistelmänä. Ruokalajit oli nimetty nykykeittiöiden trendin mukaan yksinketaisesti ja jopa hieman arvoituksellisesti tyyliin "hot dog", "peanut butter and jelly" tai "camp fire", mikä jättää maistajan odottamaan odottamatonta.

Tässä parhaita paloja illan antimista:

Friteerattu osteri, tomaattikaviaaria, avokadopyreetä ja basilikakermaa muutti käsitykseni ostereista täysin - saisipa näitä lisää.


Suzhi: Napsijaa (snapper), wasabi-majoneesia, merilevävaahtoa ja soijakastiketta muuttuivat suussa herkulliseksi sushi-palaksi.


Surf and turf: Meren herkkuja chorizo-tomaatti-kastikkeen kera.


Hot dog: Kaikki herkullisen hodarin maut pilkottuna uuteen muotoon: sämpylä (rouheena), makkara, cheddar-juustoa (jäätelönä), sinappia (kastikkeena), ketsuppia (kaviaarina) ja paahdettua sipulia (juuston näköisenä kiekkona). Aivan mahtavaa!


Wagyu beef: Wagyu-pihviä kevätkääryleen, vihannesten, perunapyreen sekä taivaallisen suklaa-kastikkeen kera.


Camp fire: Paahdettua vaahtokarkkimoussea, suklaa-brownie, suklaakastiketta, polka-karkkeja, piparkakkurouhetta, mansikoita ja passiojäätelöä. Mitä muuta voisi toivoa jälkiruoalta?

Kiitos ihanalle anopille lomasta ja tästä taivaallisesta ruokaseikkailusta. :)