Lounas

Lounas

maanantai 9. elokuuta 2010

Kartanoidylliä ja luomuherkkuja kesähelteessä

Superkuuma heinäkuu ajoi meidät mökkeilemään paremman tuuletuksen ja kauniimpien maisemien äärelle useammin kuin koskaan aiempina kesinä. Ja mikäs siinä lämpimissä vesissä pulikoidessa ja ravustaessa. Kuumien päivien ratoksi tuli myös tutkittua mökkipaikan lähiseudun ruokatarjontaa tarkemmin ja tutustuttua paikallisiin tuottajiin.Fiskars ja sen ravintolat on jo vuosia sitten koluttu ja ailahtelevasti ihan hyviksi todettu, mutta Mustion linnan (www.mustionlinna.fi) ruokatarjontaa kokeilimme vasta nyt, muutaman naistenlehden siihen ponnekkaasti kehoittaessa. Paikka on saanut uudet vetäjät ja kunnianhimoisemman keittiömestarin. Jostain syystä kun jotain ravintolaa kovasti hehkutetaan etukäteen, käy liian usein niin että pettymys on suuri kun todellisuus ei vastaakaan odotuksia. Toisin kävi nyt.

Linnan pihapiiri ja lukuisat kauniit rakennukset veden äärellä virittävät kävijän sopivaan tunnelmaan, etenkin kun malttaa viipyä tiluksilla edes hetken ihailemassa kauniita maisemia ennen ateriointia. Linnassa toimii ravintolan lisäksi myös hotelli, jonka tarjontaa kieltämättä teki mieli jäädä kokeilemaan. Mietimmekin, olisiko paikasta etelä-eurooppalaisille linna/villa-hotelleille kilpailijaksi, jos fasiliteetit veisi vielä piirun verran luksuksempaan suuntaan ulkouima-altaan, parin paljun ja uuden saunan sekä span avulla. Muutenhan puitteet vastaavat vaativammankin asiakkaan tarpeisiin.

Harmiksemme seurueemme oli sen verran suuri, ettemme mahtuneet ulkoterassille kuumana iltana. Ravintolan lista on lyhyt mutta houkutteleva. Suurimmalle osalle seurueestamme maistui härkätartar, joka kirjaimellisesti suli suuhun - koskaan en ole syönyt niin samettisen pehmeää ja maukasta tartaria. Nam! Päivän kalana tarjoiltiin Saimaan nieriää ja kanttarellirisottoa, joka osoittautui todella herkulliksei valinnaksi. Ainoastaan mieheni valitsema luomuhärän marmorifilee vei voiton mehukkaasta kalasta. Ravintola kertoo näppärästi salin seinällä olevalla liitutaululla mistä liha, kala, kasvikset, jauhot ja juustot hankitaan ja muistaa mainita niiden luomu-statuksen. Ideana on hankkia mahdollisimman suuri osa raaka-aineista lähiseudun tuottajilta, joista erityisesti West Charkin luomulihan laatu oli erinomaista niin alku- kuin pääruoassakin. Näyttääkin siltä että lähituottajien ja erityisesti luomun suosiminen pääkaupunkiseuden ravintoloissa on yksi suurimmista trendeistä tällä hetkellä, ja hyvä niin. Panostus laatuun kun yleensä maistuu myös lautasella.

Syntymäpäiväjuhlien ollessa kyseessä, päätimme illallisen täytekakkuun ja kuohuvaan. Kokonaisuutena paikan taso oli jopa yllättävän erinomainen niin palvelun kuin ruoankin suhteen, mennään varmasti uudelleen. Toivottavasti muutkin löytävät tämänkaltaiset paikat niin meille kaupunkilaisille on tarjolla muutakin kuin keskustan ravintolat ja niiden perinteiset puitteet, etenkin näin kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti